Часови амбијенталне наставе

Категорија: Uncategorised Објављено понедељак, 09 мај 2016

Часови амбијенталне наставе

Данас 7. 5. 2016. настава je реализованa и у склопу Задужбинског комплекса на Опленцу. Одељења 8/1 и 8/2 посетила су са наставницима историје и биологије парк и маузолеј, а обишли су и кућу краља Петра. На тај начин примењен је концепт амбијенталне наставе.

Ученици су обилазили парк и том приликом је одржан час биологије на којем се говорило o шумском еко систему. Разговор наставнице и ученика употпунио је амбијент kоји je пружао могућност да се на принципу очигледности представе различите врсте високог растиња и да се обнове већ стечена знања о шумском еко систему уопште.

Обилазак цркве Светог Ђорђа и куће краља Петра I Карађорђевића искоришћен је да се реализије настава историје. У разговору наставника и ученика обновљена су већ стечена знања о историји породице Карађорђевић и задужбинског комплекса, a ученици су имали прилику и да чују детаљније информације о; изградњи цркве, њеној намени, кao i o изградњи и намени куће краља Петра I Карађорђевића.

Након обиласка констатовано je од стране ученика да је амбијентална настава кориснија од класичне због принципа очигледности који ученицима ствара врло битан утисак на основу којег лакше усвајају знања и стичу представу о одређеним појмовима који теоретски делују апстрактно. У том смислу амбијентална настава може послужити у циљу унапређења образовно-васпитног процеса.

Наставници реализатори:
Весела Марковић, Дејан Ђурић

Фотографије:
ученица 8/2 Исидора Николић

Погодака: 656
        • ЛОКАЦИЈА НА КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИМО


 • КОНТАКТ ПОДАЦИ ШКОЛЕ

   

  tel: 034/6-811-003
  fax:034/6-811-003

  Мије Тодоровића бр. 8
 • Топола
 • mail: os.karadjordje1@mts.rs