Распоред писмених вежби, писмених задатака и тестирања у школској 2018/2019. години за 1. полугодиште

Категорија: Обавештења
Објављено уторак, 16 октобар 2018
Аутор Школа

Распоред писмених вежби, писмених задатака и тестирања  у школској 2018/2019. години за 1. полугодиште:

 

5. разред: Преузми;

6. разред: Преузми;

7. разред: Преузми;

8. разред: Преузми;

 

Екскурзија за 8. разред 2018/2019.

Категорија: Обавештења
Објављено недеља, 14 октобар 2018
Аутор Милан Недељковић

              За ученике осмог разреда реализована је тродневна екскурзија на релацији Топола-Ваљево-Тршић-Бајина Башта-Мокра Гора-Тара-Златибор-Ужице-Топола. Екскурзија је реализована у четвртак, петак и суботу 8.,9. и 10.10.2018.године.

 

Погледај галерију

             Техничка организација је поверена туристичкој агенцији овлашћеној за ове послове ,,Биг-енекс'' д.о.о. Ваљево (превоз ученика туристичким аутобусима, осигурање ученика, заказивање посета културно-историјским споменицима, калкулација трошкова). Агенција је обезбедила лекара пратиоца и свог водича Душана Стојковића.

Опширније...

Пројектна настава

Категорија: Обавештења
Објављено четвртак, 11 октобар 2018
Аутор Јасна Павлићевић


САД СЕ ВИДИ САД СЕ ЗНА КО СЕ КАКО ПОНАША

           Први пут ове школске године се уводи обавезан изборни предмет у првом разреду, под називом Пројектна настава. Циљ учења предмета Пројектна настава је развијање опште међупредметне компетенције уз употребу информационо комуникационих технологија. Применом оваквог облика рада долази се до повезивања познатог и непознатог, учења помоћу примера, комбиновањем логичког и стваралачког мишљења. Од ученика захтева бројне активности: самостално проналажење информација, способност решавања проблема, самостално учење, рад у групи, сарадњу, критички однос према властитом и туђем раду, планирање, преузимање одговорности - што све доприноси јачању одељењске кохезије. Наставник пружа подршку, а у првом разреду често и помоћ. Пројектном наставом се развија основа дигиталне писмености. Важан исход реализације пројекта јесте оспособљавање ученика да добијене продукте учини видљивим и представи их другима.

Опширније...

ВАШАР У ТОПОЛУ

Категорија: Обавештења
Објављено четвртак, 11 октобар 2018
Аутор Јасна Вуковић

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЕВРОПСКОГ ДАНА ЈЕЗИКА

Категорија: Обавештења
Објављено понедељак, 01 октобар 2018
Аутор Стручно веће за област страних језика

У среду, 26. септембра 2018. године, ученици наше школе су учествовали у обележавању Европског дана језика у Београду.   Наставници страних језика и ученици седмог и осмог разреда имали су прилику да посете три института за стране језике и да учествују у њиховим   активностима.   У   Француском   културном   центру,   као   и   у институтима Сервантес и Гете, били су постављени различити штандови на којима су се ученици упознали са језицима и културом бројних земаља, учествовали су у квизовима знања   и   прикупљању   промотивних   материјала.   Ученици   су   се   упознали   са   радом различитих организација као што су Савет Европе, Фондација Темпус, Делегација ЕУ у Србији.   Прича   о   страним   језицима   употпуњена   је   и   посетом  Филолошком   факултету Универзитета у Београду.

  На овај начин, ученици су потпуно другачије прославили Европски дан језика и проширили своја знања о култури  и  језицима других земаља.

 

Погледај галерију

Стручно веће за област страних језика

        • ЛОКАЦИЈА НА КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИМО


 • КОНТАКТ ПОДАЦИ ШКОЛЕ

   

  tel: 034/6-811-003
  fax:034/6-811-003

  Мије Тодоровића бр. 8
 • Топола
 • mail: os.karadjordje1@mts.rs