ЕКСКУРЗИЈА ЗА УЧЕНИКЕ 8. РАЗРЕДА

Категорија: Обавештења Објављено среда, 19 октобар 2016 Аутор Верица Симић


            За ученике осмог разреда реализована је тродневна екскурзија на релацији Топола – Ваљево-Тршић-Гучево-Бајина Башта-Мокра Гора-Тара-Златибор-Ужице-Топола.Екскурзија је реализована у четвртак, петак и суботу 13,14. и 15.10.2016.године.

           Техничка организација је поверена туристичкој агенцији овлашћеној за ове послове ,,Биг-енекс'' д.о.о. Ваљево (превоз ученика туристичким аутобусима, осигурање ученика, заказивање посета културно-историјским споменицима, калкулација трошкова). Агенција је обезбедила лекара пратиоца Александру Ћаласан и свог водича Душана Стојковића.

              Уз сагласност родитеља за екскурзију се пријавило 93 ученика из четири одељења осмог разреда. На основу решења директора, на екскурзију је ишло пет наставника (четири одељењске старешине: Јасмина Арсенијевић, Снежана Вуловић, Сузана Јовановић и Славица Којићи стручни вођа пута Верица Симић) и представник агенције Душан Стојковић, туристички водич.Превоз ученика обављен је са два аутобуса, тако да је било довољно места за све учеснике. Техничку исправност аутобуса проверили су представници ОУП-а Топола, непосредно пред полазак.

               Полазак је организован испред ,,Максија'' у 8 и 45 часова.

13.10.2016.

Путовали смо преко Аранђеловца и Лазаревца до Ваљева. Обишли Музеј града Ваљева и Муселимов конак, старо градско језгро Тешњар до 12 часова.

Након тога смо кренули ка Тршићу где смо обишли родну кућу Вука Караџића и имали слободно време до 16 часова. Обилазак манастира Троноша до 17 часова. У Бању Ковиљачу- Краљевску бању стигли смо до 18 и 30.  После краће паузе у Бањи Ковиљачи наставили смо путовање ка Гучеву и сместили се у одмаралишту Видиковац око 19 часова.Имали смо вечеру, организовану забаву и ноћење, као и доручак.

14.10.2016.

Доручак око 8 и 30. Напустили смо одмаралиште и наставили путовање ка Тари. Наставили смо путовање и правили паузу у СРЦ Сунчана река, кратак одмор и наставак путовања уз Дрину. Ручак у ресторану Шарганска осмица на Мокрој Гори од 14 и 30 до 15 и 30. Након ручка возили смо се Шарганском осмицом од 16 и 10 до 18 и 30.Након вожње наставили смо ка Тари на коју смо стигли око 19 часова.Успут смо свратили у Кремну. Сместили смо се у хотел Оморика,имали вечеру, организовану забаву и ноћење.

15.10.2016.

Доручак до 8 и 45 часова.Пошто други дан нисмо стигли да обиђемо Дрвенград, након доручка смо се упутили на Мећавник, а потом наставили пут ка Златибору. Ручали смо на Златибору у 13 и 30.Обишли смо Торник, зоолошки врт и имали сат времена слободно. Пошли смо са Златибора око 16 часова ка Ужицу. Посетили смо ХЕ Под градом до 17. У Тополу смо се вратили око 20 часова.

            Кроз разговор са ученицима, одељењским старешинама и представником агенције екскурзија је оцењена као веома успешна и садржајна.Ученици су били заинтересовани, постављали су често питања везана за садржаје екскурзије. Сарадња између стручног вође, одељењских старешина и представника агенције је била на завидном нивоу.Сви су дали свој допринос у реализацији програма екскурзије и старали се о безбедности и понашању ученика.                                                                                                                               

У Тополи                                     
17.10.2016.године

Стручни вођа пута
Верица Симић

 

Погодака: 193
        • ЛОКАЦИЈА НА КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИМО


 • КОНТАКТ ПОДАЦИ ШКОЛЕ

   

  tel: 034/6-811-003
  fax:034/6-811-003

  Мије Тодоровића бр. 8
 • Топола
 • mail: os.karadjordje1@mts.rs