Објављено уторак, 06 јануар 2015 Аутор Школа


Вертеп – приказ Рођења Христа
----------------------

        У присуству великог броја грађана Тополе, ученика и родитеља као и представника општине и свештенства, синоћ је у холу Основне школе „Карађорђе“ одигран Вертеп – приказ Рођења Христа – Богомладенца.

Представу су организовали, помогли и извели Црквена општина Топола, Удружење „Загрљај“, Црквени хор „Опленац“ и ОШ „Карађорђе“ са својим ученицима. Основци „Карађорђа“ учинили су овом приликом један заиста хуман гест. Они су на улазу у школу поставили кутију у коју су грађани по својој жељи могли да остављају новчане прилоге. Сакупљена средства ученици ће предати Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама „Загрљај“, а намењена су реализацији екскурзије Удружења.

 

 Општина Топола  Општина Топола  Општина Топола

          Као и увек подседимо се шта је Вертеп и ко су Вертепаши. Вертеп је црквенословенска реч и означава пећину. Вертепи, односно вертепаши пригодним песмама проносе вест о рођењу Исуса Христа уочи Божића и првог дана најрадоснијег хришћанског празника. Вертепи обилазе домове комшија, рођака и пријатеља. Поздрављају домаћина пожелевши му срећан празник и питају да ли могу ући у дом. Уласком у кућу доносе срећу, добро расположење и здравље. Домаћин их затим дарује колачима, бомбонама, орасима и разним воћем.

Општина Топола  Општина Топола  Општина Топола 

 

 

 

Погодака: 754
        • ЛОКАЦИЈА НА КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИМО


 • КОНТАКТ ПОДАЦИ ШКОЛЕ

   

  tel: 034/6-811-003
  fax:034/6-811-003

  Мије Тодоровића бр. 8
 • Топола
 • mail: os.karadjordje1@mts.rs