„Урнебесна физика“ представљена у Тополи

„Урнебесна физика“ представљена у Тополи

Књига „Урнебесна физика“ Игора Коларова, Светислава Пауновића и Бранка Стевановића представљена је у Тополи 30. октобра 2020. године у организацији Библиотеке „Радоје Домановић“ и ОШ „Карађорђе“.

Бранко Стевановић и Драгослав Пауновић, продуцент и син професора Светислава Пауновића, представили су књигу основцима у великом холу школе на један несвакидашњи начин.

„Урнебесна физика“ је књига која на занимљив начин представља деци физику и мотивише их да је боље истраже, ослобађа од баука науке и истовремено их уводи у озбиљна сазнања путем разних „трикова“. То је најпре збирка експеримената из физике, коју је написао дугогодишњи професор и научник Светислав Пауновић. Рукопис су потом преузела два изванредна писца за децу, Бранко Стевановић и Игор Коларов, и преуредили га тако да буде неодољиво забаван читаоцима свих узраста. Напокон, илустрације Ане Петровић представљају додатни слој хумора, који је, уз весели дизајн књиге, оправдао атрибут „урнебесна“ у наслову. Аутори су за ово дело добили престижну награду „Невен“ Пријатеља деце Србије у области популарне науке за најбољу књигу за децу.

Албум

КОНТАКТ ПОДАЦИ

Мије Тодоровића бр. 8
34310 Топола, Србија
ПИБ: 101223989
Матични број: 07123370

    • Телефон: (034) 6 811 003

    • Факс: (034) 6 811 003

    • Mаил: os.karadjordje1@mts.rs

Search