Композиција у извођењу Стефана Богићевићa

Уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Општине Неготин одржан је конкурс под називом „Учимо и сазнајмо, упознајмо Мокрањца и Неготин“. Удружења су учила, сазнавала и стварала своја дела угледајући се на Мокрањца. Ученици наше школе су, заједно са другарима из "Загрљаја" учили на едукативним радионицама а онда су радили два групна рад. Текст песме и ликовни рад. Најбољи радови су одабрани и победницима је осмишљена посебна наград. Захваљујући таленту ученика Стефана Богићевића успели смо да створимо и отпевамо Композицију на текст који су деца сама направила. То је био рецепт за прво место. Награда је била изузетна. Уз подршку Савеза за помоћ ментално недовољно развијеним особама били су гости неготинског Удружења за мнро „Дуга“.
Госте Неготина , представнике Савеза и надлежног Министарства поздравимо је Владимир Величковић, председник општине.
Награда је била још дивнија...доживели смо и осетили душу овог града у правом смислу те речи. Мокрањац и Мокрањчеви дани су нам били инспирација па су их деца у најбољем смислу те речи доживели.
Отварање у дворишту Мокрањчеве куће их је увело у свет те духовне , вишегласне чудесне музике а вече је свој врхунац достигло кроз надпевавање хорова. Деца су билa одушевљенa...
У прилогу је композиција у извођењу Стефана Богићевић на клавијатури.

КОНТАКТ ПОДАЦИ

Мије Тодоровића бр. 8
34310 Топола, Србија
ПИБ: 101223989
Матични број: 07123370

    • Телефон: (034) 6 811 003

    • Факс: (034) 6 811 003

    • Mаил: os.karadjordje1@mts.rs

Search