Циркус у нашем малом граду

У оквиру дечјег програма  организованог у поводом  Опленачке бербе имали смо задовољство да погледамо циркуску представу у сали Културног центра у Тополи. Након представе коју је извела циркуска трупа из Београда задовољство је било разговарати са циркуским артистима и сазнати од њих како је то бавити се једним оваквим заанимањем. Сазнали смо да је све у вежби, напорној вежби као када спремамо тест из математике или српског језика. Ходање на штулама, ходање на рукама и било која вештина коју су нам приказали се учи и увежбава. Омиљена улога им је улога кловна из које не излазе ни у животу ни на позорници. Она у себи носи много радости па је максимално користе. Наши саговорници се већ седамнаест година баве овим позивом. Много путују, обилазе многе стране земље. Понекад их то путовање и замара, посебно јер се баве телесним, физичким активностима. Међутим, циркуски артристи имају јаку менталну припрему и временом ојачају. Тако се и трема пред наступ полако смањује.

Први пут су наступали у нашем граду. Нису стигли да обиђу знаменитости, али имају жељу да посете цркву, винарије, парк Опленац и све што наше место чини посебним. Задовољни су публиком. Публика у себи има радости коју су артисти искористили. Реаговали су на њих и било је веома забавно. Представа је била интерактивна и веома динамична. Било је  кловнова, жонглирања са чуњевима, атлетике, ходања на штулама, ходања на рукама.

Питали су нас чиме бисмо се бавили када би постали циркуски артисти. Жонглирање са чуњевима,  гимнастика и вођење програма су наши фаворити. То  бисмо волели да радимо када бисмо постали циркуски артисти.

Чланови Новинарске секције ,,Кораци''

Емилија Јокић

Миа Тодоровић

Нина Милојевић

Теодора Спасић

Лука Живановић

КОНТАКТ ПОДАЦИ

Мије Тодоровића бр. 8
34310 Топола, Србија
ПИБ: 101223989
Матични број: 07123370

    • Телефон: (034) 6 811 003

    • Факс: (034) 6 811 003

    • Mаил: os.karadjordje1@mts.rs

Search